Skive Frugt & Grøntbørs A/S

Bæredygtighed hos Skive Frugt og Grøntbørs A/S

Den grønne profil er et område vi i Skive Frugt og Grøntbørs A/S hele tiden udvikler på. Derfor vil der i alle nye tiltag og fremtidige ændringer i virksomheden, tænkes nye og bæredygtige alternativer. 
Læs nedenfor hvilke nuværende bæredygtige tiltag vi gør brug af i vores hverdag.

Danske råvarer har første prioritet

Vi har altid haft en forkærlighed for danske råvarer, og vi har igennem årerne fået et stort netværk, som sikrer os et bredt sortiment inden for danskproducerede varer.

Danske råvarer har en kortere transport fra avler til kunden, som betyder mindre forbrug af brændstof til transport og opbevaring. Derudover har vi i Danmark nogle store krav til bæredygtig produktion og kontrol heraf, som tydeligt afspejler sig i vores råvarer.

Danske råvarer
Jordbær fra kræmmergården

Vi støtter lokale avlere

Vi går gerne en ekstra mil for de små danske avlere, fordi vi oplever, de virkelig har hjertet med i deres avl og producerer kvalitetsråvarer, der ikke kan opnås i store produktionsvirksomheder.

Derfor har vi specielle aftaler med vores lokale avlere, som betyder, at vi selv henter de råvarer, vi har brug for, når vi er i området. Dette er et valg, vi har truffet, både for at nedsætte kilometerne på landevejene og for at undgå, at bilerne kører tomme mellem os og vores samarbejdspartnere. 

Vi er REFOOD certificeret

Vi sorterer vores affald og får vores organiske affald hentet af DAKA ReFood. Her bliver vores affald genanvendt til BIOGAS og recirkuleret gødning både til fordel for os og miljøet.
Grundet denne aftale og flere andre interne bæredygtige initiativer såsom:

  •  at sælge datovarer til nedsatte priser
  • at sælge “skæve størrelser” frugt og grønt
  • at sælge sæsonvarer

kan vi med stolthed sige, vi er Refood Certificeret og støtter genanvendelse og derved er med i kampen mod madspild.

Vi tager emballage med retur

Vi tager gerne vores egen emballage og kasser med retur og sørger for, det bliver genbrugt eller sorteret korrekt, inden det smides ud. 

Bæredygtighed hos Skive Frugt og Grøntbørs A/S er et område, som vi hele tiden udvikler på.

Retur emballage